

Sweet Potatoes
Een fantastisch bijgerecht. Laat je verrassen door de vulling van deze heerlijke zoete aardappels. Gepoft in de barbecue. Voor de liefhebber van delicatessen.
Als u kiest voor onze VIP levering dan leveren wij uw barbecue compleet geassembleerd, gecontroleerd en met eigen vervoer door onze mensen bij u thuis af.
De voordelen? Geen verpakkingsafval zoals karton, pallet(s) of piepschuim. Tevens is het risico op schade tijdens assemblage van de barbecue voor onze rekening.
Porketta zoals de Italianen het uitspreken. Het beroemde italiaanse gegrilde varkensvlees. Porchetta is eigenlijk een soort rollade, maar dan gemaakt van buikspek van het varken. De binnenzijde van het buikspek wordt bewerkt met een heerlijke kruidenmix.
Stel je barbecue in op direct 160 graden.
Spoel de varkensbuik goed af en dep droog. Snij de vetzijde kruislings in.
Meng in een kom de 40 gram zout, salie, knoflook, sinaasappel en citroenschil en de chilivlokken.
Verdeel het kruidenmengsel over de buikspek, rol op en wikkel in plasticfolie. Leg het nu minimaal 24 uur in de koelkast. Haal 3 ½ uur voor de bereiding uit de koelkast en verwijder het plastic. Knoop de porchetta met het slagerstouw mooi rondom dicht.
Smeer de porchetta in met de olijfolie, overige zout en de zwarte peper naar smaak. Steek de spit door de porchetta en grill hem rechtstreeks boven het vuur. Het vet bedruipt de porchetta zelf en af en toe valt er een druppel in het vuur, wat zorgt voor een extra smaak. De minimale kerntemperatuur voor de porchetta is circa 65 graden. Als de porchetta mooi van kleur is en de vetlaag mooi knapperig maar de kerntemperatuur is nog niet bereikt dan kan je de porchetta inpakken met aluminiumfolie.
Als de Porchetta klaar is haal je de spit van het vuur en laat je hem even rusten tot hij iets is afgekoeld. Haal de pen uit de porchetta en snij hem in mooie dikke plakken.
Heerlijk met Hasselback aardappels en Romanesco, de broccoli uit Rome
Blancheer de roosjes Romanesco. Pel en snij 3 tenen knoflook fijn en bak ze samen met olijfolie in een skillet goudbruin. Doe er de roosjes Romanesco bij en breng op smaak met zout en peper.
Voor de Hasselback aardappel ga je als volgt te werk. Leg de aardappel op een lepel en snij ze voor de helft dun in. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze naar smaak met peper en zout. Leg ze indirect circa 40 minuten in de barbecue op een rooster. Dit kan ook samen met de spit als je een half moon rooster en platesetter gebruikt.
Een fantastisch bijgerecht. Laat je verrassen door de vulling van deze heerlijke zoete aardappels. Gepoft in de barbecue. Voor de liefhebber van delicatessen.
Het neusje van de zalm als het gaat om het bereiden van vis op de kamado. Tipje van de sluier: De smaak en geur van de cederhouten grillplank maken van de zalm een nóg heerlijker gerecht.
Er zijn tal van varianten van de McRib (normaliter een burger gemaakt van varken in de vorm van een sparerib), maar deze BBQ variant met vlees van échte spareribs is een absolute aanrader.
Dit is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe en wordt ook wel flanchet genoemd. Met dit recept geniet je van heerlijke steak in een smaakvol jasje.