
Italian Porchetta
Porketta zoals de Italianen het uitspreken. Het beroemde italiaanse gegrilde varkensvlees. Porchetta is eigenlijk een soort rollade, maar dan gemaakt van buikspek van het varken. Met een zeer smakelijke kruidenmix op smaak gemaakt.
Als u kiest voor onze VIP levering dan leveren wij uw barbecue compleet geassembleerd, gecontroleerd en met eigen vervoer door onze mensen bij u thuis af.
De voordelen? Geen verpakkingsafval zoals karton, pallet(s) of piepschuim. Tevens is het risico op schade tijdens assemblage van de barbecue voor onze rekening.
Als u kiest voor onze VIP levering dan leveren wij uw barbecue compleet geassembleerd, gecontroleerd en met eigen vervoer door onze mensen bij u thuis af.
De voordelen? Geen verpakkingsafval zoals karton, pallet(s) of piepschuim. Tevens is het risico op schade tijdens assemblage van de barbecue voor onze rekening.
Tipje van de sluier: De smaak en geur van de cederhouten grillplank maken van de zalm een nóg heerlijker gerecht.
Snijd de zalmfilet in 10 gelijke stukjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten van de spaanse peper en snij in dunnen ringen. Snijd een derde van de limoen in plakjes. Snij de helft van de koriander zeer fijn.
Voor de marinade meng je de sojasaus en wasabipaste glad. Bewaar 10 ringetjes van de lente ui en de chilipeper voor de garnering. De rest mag samen met de limoenplakjes en de fijngesneden koriander bij de marinade. Strooi wat versgemalen peper over de zalmblokjes en leg ze in de marinade. Laat de zalm circa 2 uur marineren op een koele plaats.
Week de cederhouten plank in ruim water.
Verhit je barbecue naar circa 170 graden
Leg de zalmbonbons op de grillplank en plaats deze op het rooster direct boven het vuur en sluit je kamado of barbecue. Het zal circa 8 a 10 minuten duren totdat de zalm een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt.
Haal de grillplank van het rooster en garneer de zalm met de mayo, chilipeper, bosuitje, sushigember en de fijngesneden koriander.
En smullen maar!

Porketta zoals de Italianen het uitspreken. Het beroemde italiaanse gegrilde varkensvlees. Porchetta is eigenlijk een soort rollade, maar dan gemaakt van buikspek van het varken. Met een zeer smakelijke kruidenmix op smaak gemaakt.

Een fantastisch bijgerecht. Laat je verrassen door de vulling van deze heerlijke zoete aardappels. Gepoft in de barbecue. Voor de liefhebber van delicatessen.

Er zijn tal van varianten van de McRib (normaliter een burger gemaakt van varken in de vorm van een sparerib), maar deze BBQ variant met vlees van échte spareribs is een absolute aanrader.

Dit is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe en wordt ook wel flanchet genoemd. Met dit recept geniet je van heerlijke steak in een smaakvol jasje.