
Italian Porchetta
Porketta zoals de Italianen het uitspreken. Het beroemde italiaanse gegrilde varkensvlees. Porchetta is eigenlijk een soort rollade, maar dan gemaakt van buikspek van het varken. Met een zeer smakelijke kruidenmix op smaak gemaakt.
Als u kiest voor onze VIP levering dan leveren wij uw barbecue compleet geassembleerd, gecontroleerd en met eigen vervoer door onze mensen bij u thuis af.
De voordelen? Geen verpakkingsafval zoals karton, pallet(s) of piepschuim. Tevens is het risico op schade tijdens assemblage van de barbecue voor onze rekening.
Als u kiest voor onze VIP levering dan leveren wij uw barbecue compleet geassembleerd, gecontroleerd en met eigen vervoer door onze mensen bij u thuis af.
De voordelen? Geen verpakkingsafval zoals karton, pallet(s) of piepschuim. Tevens is het risico op schade tijdens assemblage van de barbecue voor onze rekening.
Er zijn tal van varianten van de McRib (normaliter een burger gemaakt van varken in de vorm van een sparerib), maar deze BBQ variant met vlees van échte spareribs is een absolute aanrader.
Voor de rub, want die maken we het liefst zelf:
Gebruiksvoorwerpen:
Huishoudfolie, plate setter, druippan en aluminiumfolie
Als eerste maken we zelf de dryrub door alle ingrediënten voor de rub met elkaar te mengen.
Verwijder het membraam (vlies) van de holle zijde van de spareribs. Smeer de spareribs in met de mosterd. Gebruik daar eventueel een rubberkwast voor. En haal de ribs door de rub heen. Leg de ribs voor 4 uur afgedekt met huishoudfolie in de koelkast zodat ze kunnen marineren.
Bereid de barbecue indirect voor en verwarm hem voor op een binnentemperatuur van 120 graden.
Plaats de platesetter of conveggtor in de kamado en zet hier de druippan gevuld met water op. Grill nu de spareribs met de holle zijde naar beneden gedurende 4 uur op het RVS rooster.
Na 4 uur uur is het tijd om de platesetter/conveggtor te verwijderen en de barbecue op te stoken naar 200 graden direct. Smeer de ribs in met de bbqsaus en gril ze nog even kort direct boven het vuur. Leg ze hierna op een schaal en dek af met de aluminiumfolie. Laat ze op deze manier rustig afkoelen. Als je de ribs met je vingers kunt aanraken ga je starten met het verwijderen van de botjes. Trek vervolgens het vlees uit elkaar en meng er 2 eetlepels bbqsaus doorheen.
Gril de 2 helften van de broodjes kort op het RVS rooster tot ze mooi goudbruin zijn. Beleg de broodjes met het vlees de ui en de augurken. Mocht je van crispy sla houden dan past dit er natuurlijk ook nog tussen. Steek voor het serveren een mooi steakmes vanaf boven door het broodje heen. Maakt het broodje McRib lekker stoer! Eet smakelijk.
Bron: The bastard, let’s make bbq great again!

Porketta zoals de Italianen het uitspreken. Het beroemde italiaanse gegrilde varkensvlees. Porchetta is eigenlijk een soort rollade, maar dan gemaakt van buikspek van het varken. Met een zeer smakelijke kruidenmix op smaak gemaakt.

Een fantastisch bijgerecht. Laat je verrassen door de vulling van deze heerlijke zoete aardappels. Gepoft in de barbecue. Voor de liefhebber van delicatessen.

Het neusje van de zalm als het gaat om het bereiden van vis op de kamado. Tipje van de sluier: De smaak en geur van de cederhouten grillplank maken van de zalm een nóg heerlijker gerecht.

Dit is een smakelijke steak die afkomstig uit het dikste gedeelte van de vang van het rund. Dat is de buikwand van de koe en wordt ook wel flanchet genoemd. Met dit recept geniet je van heerlijke steak in een smaakvol jasje.